Syd Shelton i el RAR (Rock Against Racism)


Syd Shelton és fotògraf i dissenyador gràfic. Ha treballat a Europa, Austràlia i Estats Units. Ha estat co-editor i director d'art d'una sèrie de llibres fotogràfics: 24 Hours in Los Angeles (1984), The award winning Day in the Life of London (1984) i Ireland: A Week in the Life of a Nation (1986). Els seus trebles van ser inclosos a les exposicions Words, Sound and Power: Reggae Changed My Life at The British Music Experience, al museu britanic de la música popular, O2 Arena, London (2012) i a la galeria d'exposicions The World to London.

Entre 1976 i 1981, el moviment de Rock Against Racism (RAR) va combatre el racisme als carrers, els parcs i als ajuntaments de les illes britaniques. RAR va ser formada per un col·lectiu de músics i activistes polítics per lluitar contra el feixisme i el racisme a través de la música.
Sota el lema "Estima la música, odia el Racisme', es van mostrar bandes de reggae i punk dalt dels mateixos escenaris, atraient grans audiències multiculturals. En moments en què les actituds feixistes del Front Nacional rebien més suport, RAR va marcar l'augment de la resistència al racisme violent i institucionalitzat.

Les fotografies de Syd Shelton documenten la volatilitat d'un país dividit a través de la raça, classe i gènere. Exposen la ferocitat de la diferència cultural que es va forjar als carrers de Gran Bretanya a través de la dècada de 1970, en moments en què els Skinheads de tall racista van ballar estils com ska jamaicà, punks van abraçar reggae i nens negres es van acostar al punk. Shelton ha fotografiat artistes com The Clash, Elvis Costello, Misty in Roots, Tom Robinson, Au Pairs i The Specials, així com el públic als concerts del RAR a tota Anglaterra. Va capturar la RAR Carnival 1 a Victoria Park el 1978, i manifestacions com la de l'Anti Front Nacional a Lewisham en 1977. Shelton també va prendre imatges contextuals socials i culturals que va informar la política del moviment a través d'Anglaterra i Irlanda .

Des del pasat 2 d'octubre i fins al próxim 5 de decembre el fotograf anglés esta exhibint la seva obra al Rivington Place de Londres, amb motiu de la recent edició del llibre que recopila una serie d'imatges de l'artista sota el nom Syd Shelton, RAR (Rock Against Racism).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew