València Soul Jazz amb STATEROOM THREE!


- Conteu-nos breument la història de la banda, que si no m'equivoque es prou recent, qui forma i d'on venen els membres de la banda? 
La idea de formar la banda tal i com la coneixem ara surt com a conseqüència d’una sèrie d’ actuacions per part d’alguns dels membres del grup i la disposició comú per a donar cabuda al que més desperta el nostre interés dins del món del jazz, el gènere soul jazz, en gran part molt lligat al so característic de l’orgue i que anteriorment ha arribat a ser una part molt significativa del material editat en segells com ara Blue Note. Els primers membres de la banda en trobar-se foren Marcelo Jaume i Josep Lluís Genoll, saxo alt i orgue respectivament. Més tard s’ incorporarien a la formació actual Carlos Esteban a la bateria i el guitarrista Danilo Aguilar. Tots els membres tenim gran implicació amb el projecte que estem portant a terme i que actualment continua creixent, si bé participem alhora a altres projectes que ens interessen. 


- En quins estils podriem dir es mou el so de la banda?
 El so de la banda es troba principalment sota l’estil soul jazz, amb totes les influències que això implica, com el blues, i on es dona cabuda a altres ritmes molt variats, com sòn el boogaloo, shuffle, swing funk o ritmes llatins. Sempre tractem d’ oferir un repertori atractiu i variat. 

- Parlem-ne de referents, quins artistes influèncien clarament el grup? 
Tots els components del grup tenim les nostres influències personals, molt àmplies de vegades, si bé fiquem en comú les que més ens motiven per a aquest grup, amb gran presència d’ organistes que han desenvolupat la seva carrera sota el paraigües del estil que ja hem comentat. Són influències directes el tàndem Stanley Turrentine-Shirley Scott, Bernard Purdie, Kenny Burrell, Jack McDuff, Horace Silver, Big John Patton... Seria molt llarg nomenar-los a tots, però ahí en van . alguns De la part més jazzera el que més ens influeix és el génere hard bop, amb músics com Sonny Clark, Jackie McLean, Bobby Timmons o Art Blakey. 


- Llavors de que es composa el vostre directe, standards o també teniu algún tema propi?
 El grup disposa d’un directe variat, amb standards i amb cabuda també per a temes propis, que actualment van guanyant terreny al nostre repertori, amb el jazz com a denominador comú. La reacció i les opinions del públic animen a seguir per aquest camí, tractant sempre d’oferir un directe dinàmic i animat, que faça de l’assistència a qualsevol concert una experiència atractiva.

 - Teniu alguna gravació d'estudi o teniu pensat enregistrar en breu?  
 Doncs ens disposem a entrar a l’estudi molt prompte i realitzar la gravació del que seran els nostres primers temes propis registrats, per a la seva posterior publicació, sense deixar de costat les actuacions en directe; tal vegada el que més ens motiva és eixir a tocar en directe. De moment es troben principalment a diferents punts del nostre entorn, i esperem arribar cada vegada una mica més lluny. Podreu vore Stateroom Three el proper diumenge tretze de desembre a Crescendo Bar, a Burjassot."

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew