SONIA POTTINGER als controls de l'illa del tresor.



Va estar una de les millor productores a Jamaica als anys 60, 70 en un ambit competitiu i dominat pels homes, tres de les seves produccions van estar incloses en una llista dels 100 millors èxits jamaicans de totos els temps elaborada per Clinton Lindsay de WNWk-FM de Nova York, aquests van ser "Every Night" de Joe White l'any 1968 ocupant el numero 40, el single de Delano Stewart, l'any 68 amb "That's Life" lloc 86, i "Dreamland" de la gran Marcia Griffith l'any 1976 acupant el lloc 98 de la llista de Lindsay.

Sonia Durrant va naixer a Leith Hall, Jamaica, el 21 de juny de 193, als pocs anys d'edat es va traslladar a la capital Kingston per asisitir a l'escola de dones de St. George, més tard va cursar comptabilitat i secretariat, contraient matrimoni amb Lindon Pottinger, un funcionari comptable amb qui va muntar un negoci de bicicletes i una botiga de venda d'empanades casolanes.
Lindon, la seva parella va començar a produïr l'any 1961, enregistrant alguns temes de Mellow Larks and Jimmy James i fundant els segells Gaydisc, Golden Arrow i SEP (inicials de la seva dona), obrint a l'hora un xicotet estudi de gravació al domicili familiar. per allà van pasar artistes de la mida de maytals, Derrick Harriot o Lord Tanamo, material a la botiga Tip Top Records centre de distribució que la familia Pottinger regentava a l'Orange Street de Kingston.
L'any 64 Lindon va vendre el seus aparells d'enregistraments al productor Duke Reid, qui els va posar al servei de Treasure Isle, segell llavors de de nova construcció.
A l'any següent, el Pottingers es van separar i, amb tres fills que mantenir, Sonia va decidir aventurar-se en la producció discogràfica per si mateixa, començant amb algons artistes de Gospel. Siguent una cristiana devota, Sonia Pottinger va utilitzar el seu instint per guiar les seves sessions d'enregistrament, i va obtenir un èxit instantani amb la balada "Every Night", interpretada pel duet Joe White i Chuck, que es va mantenir en les llistes de Jamaica durant diversos mesos.

Durant l'evolució de la música jamaicana, on el Rocksteady prenia forma, any 66,67 Pottinger va gaudir d'uns quants èxits significatius com ara el tema "The Whip" d'Ethiopians, "Lady With the Starlight" de Ken Boothe, "ABC Rocksteady" i "It's Hard to Confess" de The Gaylads, o els temes , "Swing and Dine" i "Little Nut Tree" dels Melodians. 
Quan un nou estil nomenat Reggae asomava el cap, Sonia es va posar a l'avantguarda atresorant grans temes com el o "That's Life" de Delano Stewart .
En la decada dels 70 i després de ser mare per quarta vegada, Pottinger va produir alguns dels primers discos en solitari de Judy Mowatt així com "Darling ooh" el primer treball d'Errol Dunkley.
L'any 74 mentres Duke Reid patia un cancer , Sonia es va fer amb els drets de Treasure Isle i la nova propietaria va començar a lliurar llicències a empreses extrangeres. La meitat de la decada dels anys 70 va ser un altre moments àlgids de la seva carrera, editant els àlbums " Lots of Love and I" de Bob Andy o "Naturally and Steppin" de Marcia Griffiths entre altres.
Els canvis en l'escena musical i la pirateria van ser els motius per a que l'any 85 Sonia Pottinger abandones el seu ofici com a productora músical i va muntar una empresa de ceràmica. L'any 2004 rebia l'Ordre de distinció pel la seva aportació a la industria musical jamaicana i el 2009 guanayava una dura batalla legal pels drets del cataleg de Duke Reid, es a dir Treasure Isle.
El 3 de novembre de 2010 deixava aquest món havent patit la malatia d'Alzheimer uns quants anys abans d'aquest fet.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew