Entrevista a... THE KINKY COO COO'S (Especial 5é Ponent Roots Festival 11-13 Nov, Lleida))

El cap de setmana vinent tindrà lloc la cinquena edició del Ponent Roots Festival a Lleida (El Segrià), encapçalant el cartell d'entre un seguit d'artistes de diferents estils dins del que podem descriure com a música negra,  hi hauràn dues eminencies dels ritmes jamaicans dins l'escena nord-americana, Greg Lee dels  Hepcat i Jesse Wagner d'Aggrolites tots dos secundats a l'escenari per una de les bandes clàssiques de l'escena skatalitica catalana, els barcelonesos Kinky Coo Coo's, els hem volgut fer unes preguntes mentres preparen aquest concert que de ben segur serà molt especial per a ells i elles. 


- Qui forma actualment Kinky Coo Coo’s?
Actualment la familia Kinky Coo Coo’s som: Victor Laguna a la Bateria, Ignasi Bullich al Baix, Albert Vilardell a la Guitarra, Dani Lampérez als Teclats, Miquel Mata al Saxo i als Coros, Carme Martinez a la Trompeta i als Coros, Alejo Peloche al Trombó i als Coros...i a les Veus tenim a Leire Etxarri i Gemma Solés.

- En quins projectes participen els membres de la banda actualment a banda d’aquest? 
En un passat els membres de la banda estavem més actius en altres projectes, i la llista seria més llarga (que ja te collons la cosa). Avui en dia Kinky Coo Coo’s ha passat a ser un actiu més important per a tots...tot i així, la curiositat musical d’alguns membres fa que ens moguem i col.laborem en altres projectes musicals. 
En Victor (bateria), per exemple, està molt involucrat en tota la moguda musical de la seva població natal (Sant Pere de Ribes) i tota la comarca del Garraf en general...toca per exemple en un grup de Hip Hop que es diu Rata & The Whiteys i col.labora de forma constant en la música tradicional catalana de la seva comarca, sense oblidar que és el bateria oficial de la seva banda natal Bugies. Recentment també ha col.laborat gravant bateries per un projecte musical mexicà que es diu Jazz In Reggae All Stars. I si en Javi Garcia (Sir J) el necesita per alguna substitució per The Oldians, ell hi va encantat, com va fer aquest estiu tocant a La Pedrera de Barcelona.
En Dani (teclista) toca en un grup de Deep Funk que es diu Broken Coconuts i també en el combo instrumental de Jamaican Oldies anomenat Sir J & The Kinky Lab All Stars. També col.labora en sesions de gravació per The Oldians i es un Dj de música jamaicana actiu als PaÏsos Catalans.
L’Alejo (trombonista) també toca amb Sir J & The Kinky Lab All Stars però en aquest cas portant la batuta amb la bateria. I amb els mateixos “drums” toca a la banda inèdita de Rocksteady i Early Reggae amb membres de The Cabrians, Slingshots, The Oldians o Space Invaders anomenada The Jabs...en un futur pròxim veurem si veurà la llum. Bomboklaat!!!!
A més a més, l’Alejo mateix, la Carme (trompetista) i la Gemma (veu) tenim el privilegi de col.laborar per al productor/reggae man Santi Mijarra de Madrid en el projecte Bass Culture. Al nostre parer un del millors productors de Reggae de la Península que ens permet apendre i experimentar amb el Reggae més Rockers, estil que no acostumem a tastar.

- Conteu-nos una mica resumint la història de la banda per si hi ha algún despistat encara que no vos coneix, haveu portat una regularitat, haveu fet aturades al llarga de la vostra carrera?
The Kinky Coo Coo’s som una colla d’amics, una familia...una banda amateur que fa el que pot quant pot...hi ha hagut de tot i en general ens costa treure discos, però no, mai ens hem aturat, sempre hem anat fent, sense pressa i sense pausa. Qui ens vulgui conèixer fàcil: Spotify The Kinky Coo Coo’s ...ja fa 10 anys del nostre primer LP Montjüic Boneyard i la idea es fer-ne un altre l’any que ve o l’altre...tenim temes nous, tenim idees noves i els estem treballant...però ultimament tanta “backing band” no ens deixa treballlar, jajajaja, i ja se sap que no es pot dir que no.

- Molt ha plogut des d’aquells album debut amb Lord Kaya, quin penseu ha estat el canvi més sustancial al so del grup?
Total, el canvi ha sigut total...i segurament si em preguntes per el mateix d’aqui 10 anys la resposta serà la mateixa. La resposta de l’èsser humà davant la música és de total evolució, és massa complexa com per fer sempre el mateix...això si, les directrius seran sempre les mateixes: Ska, Rocksteady, Reggae i Soul...la combinació de les 4 i la seva interpretació va variant segons ens fem grans.

- Encara que la base principal de la banda son els ritmes jamaicans, el joc de veus femenines en alguns temes i versions com “Band of Gold” de Freda Payne al disc “Montjuic Boneyard” evidencien certa influència d’artistes de soul, qui es el responsable d’aquest fet, hi ha alguna soulwoman o soulman a la banda o pel contrari es un fet casual.
En general a tots ens agraden els sons americans negres dels 60’s i dels 70’s, alguns més que d’altres, esclar. Però si; podriem dir que dintre de les moltes influències musicals que tenen les nostres cantants Gemma i Leire, una d’aquestes és el Soul americà. Potser si que es veritat que al “Montjüic Boneyard” del 2006 és més evident aquesta influència americana però ultimament ens tira més el Soul jamaicà, el Rocksteady...i esperem plasmar-ho en futures gravacions.

- Quin altre estil penseu que influència el so de la banda?
El Rocksteady jajaja Hem de rendir-ne tribut, que aquest any fa aproximadament 50 anys de la seva creació. En general Kinkys es nodreix de Rocksteady, Ska, Soul i un tast de Reggae.

- Quasi 15 anys de carrera i molts quilometres recorreguts, quina es la ciutat que més us va sorprendre ja siga per la seva escena músical, per l’ambient, per algún fet curiós...?
És complicada la resposta...tot lloc té el seu encant, i ens hem fet mitja Europa però si que és veritat que la que es va liar al 2008 al Pub Chinasky de Guadalajara va ser memorable...un lloc molt petit, un escenari molt petit, 14 músics, alcohol, ganjah i molta gent molt boja dona un resultat curiós...a més a més Madrid sempre ens ha acollit molt bé, i la comarca d’Osona és com una segona casa per nosaltres. Això sense contar tot els artistes jamaicans que hem acompanyat com a backing band que sempre són unes experiències úniques per a uns reggae fans com nosaltres.

- I be, durant aquests anys s’han donat un seguit de col.laboracions i actuacions com a “backing band” d’artistes de renom, com ja haveu comentat, Laurel Aitken, Dave Barker o per exemple l’actuació que tindreu a l’edició d’enguany del Ponent Roots de Lleida amb Jesse Wagner de Aggrolites o amb Greg Lee de Hepcat amb qui ja areu gravar un EP allà pel 2011, que es sent al estar recolzant la figura d’aquestes monstres?
Se sent felicitat i sentir-se afortunat d’acompanyar a artistes que admires, que has crescut amb ells, que en certa mesura estas tocant aquests estils de música per culpa d’aquests artistes que tens la fortuna d’acompanyar de tant en tant. Un plaer es el que se sent.

- En conjunt per a la banda, quin ha estat el moment més especial d’aquestes col.laboracions?Totes sense dubte, desde la primera amb Laurel Aitken al Finos Reggae de Bellpuig fins a aquesta última que farem a Lleida City amb Greg Lee i Jesse Wagner desde California...passant per sessions a Kinky Lab amb Rico Rodriguez i directes amb Dave Barker, Derrick Morgan, Keith & Tex, Roy Ellis, Earl Sixteen, Sister Audrey, Chris Ellis i la del 2012 al Nowa Reggae amb Greg Lee & Alex Desert de Hepcat.

- Que hem d’espera dels Kinky Coo Coo’s per al futur, potser una nova gravació, noves col.laboracions?Doncs a fer col.laboracions sempre estem oberts. Fer de “backing band” sense ser una “backing band” a l’ús és una cosa que ens agrada, tot i així, no ens volem convertir en una “backing band” i com ja hem comentat abans, tenim temes propis nous a la fábrica de la Verneda (aka Kinky Lab). Ja sabeu, primer s’ha de fer la massa, després s’ha de deixar fermentar, s’ha de posar al forn...i al final ho talles i to jales...paciència que ens ho acabarem jalant tots...sempre que hi hagi comensals. Salut i força el Rocksteady!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew