Entrevista a... Benicarló Youth (Especial Art & Xoc '17)


- Quanta gent forma Benicarló Youth?
Doncs l'associació Benicarló Youth la formem unes 35/40 persones contant els sòcis. Encara que som un grup més reduït els q fem les reunions i ens encarreguem d'organitzar i coordinar les diferents activitats

- Des de quin any esteu funcionant? 
Estem funcionant des de l'estiu del 2015.

- Quines activitats esteu realitzant des de llavors? 
Doncs des de llavors hem organitzat festes puntuals en algún pub del poble, el cicle de vermuts negres, vam colaborar en la festa Rototom Sunsplash de Benicarló encarregant-nos de la barra i la punxada a la festa, hem participat a les Festes Alternatives com a part de l'organització, també vam tindre alguna nit a les Festes Patronals, .,,i el que tenim ara més proper l'Art&xoc

- Formeu part d’algún altre projecte musical? 
Doncs dintre de l'associació estem membres de dos col.lectius de selectors. Per un costat Double Trouble, dedicat als ritmes jamaicans clàssics, ska, rocksteady, skinhead reggae...i el Sound System Farmer Vibes Hi Fi que fan vibrar al personal amb la seua torre de so a ritme de roots, rockers, rubadub...

- Quant de temps porta en marxa l’Art & Xoc? Hi ha algú mes a carrec de l’organització? Rebeu algún tipus d’ajuda institucional? 
L'Art&Xoc aquest any serà la seua 2ona edició. I l'organització és a càrrec nostre i de l'Ajuntament. Realment és una iniciativa de la Regidoria de Joventut, dintre del marc de la Festa de la Carxofa. La regidora en qüestió es va ficar en contacte amb nosaltres i ens va plantejar la possibilitat d'organitzar un event musical per a aquesta festa. I nosaltres vam engrescar-nos en la proposta i ací estem. Va eixir be i vam acavar tots contents de la 1a edició i aquest any s'ens ha tornat a plantejar la possibilitat amb el repte de fer-ho millor i afermar l'acte. I esperem complir les espectatives.

- Com ha estat l’acollida per part del públic local en quant les vestries activitats, com el festival per example?
Doncs la veritat que a nivell de poble en general hem tingut una bona acullida. La gent està responent prou be als nostres actes. Sempre hi han veus crítiques, i als que no fa gràcia eixe protagonisme creixent que estem tenint determinades associacions els últims temps, però és el que hi ha.
En quant a l'Art&xoc la resposta per part del públic l'any passat va ser molt bona en quant a assistència. I molt satisfactori el que la gent et felicite en acabar el festi sorpresos del nivell de qualitat musical que els vam oferir amb Contratempo i Mash Masters.
I quan la gent et demana si aquest any es repetiria lo del Festival doncs és indicatiu que va agradar i el que et motiva per seguir treballant i buscar millorar-lo.

- Conteu-nos algo del festival d’enguany per qui haveu apostat i per què? 
Doncs aquest any hem apostat per una linea prou concreta. Estavem valorant tocar diferents gèneres de la música negra dintre del festival. Degut en gran part a els diferents gustos musicals de la gent que formem l'associació, que és el que ens enriqueix també.
Però com que ja teniem mig aparaulat amb algun membre de Bandits, que ens va visitar l'any passat com a públic a la 1a edició, que ens agradaria contar amb ells per a la 2ona. Vam decidir buscar grups d'una linea pareguda.
Així un cop confirmats Bandits, Bernat, membre del grup Bandits, es va oferir per fer-nos de contacte amb The Cabrians. Un grup de molta qualitat, que a més d'adaptarse totalment per estil, tots dos fan ska clàssic i rocksteady. Just presentaven nou disc al mes de Decembre. I significava així tancar un cartell d'un alt nivell en quant a bandes.
I com per a tancar la festa sempre ens agrada fer-ho amb algun selector als plats. Res millor que fer-ho amb un de casa.
Franky Stein Dj, col.leccionista de vinils i dj . Ha participat en diferents festivals i ha punxat en conegudes sales durant els seus anys d'experiència. És el responsable del programa de radio online, Radiolux. A la seva sessió no faltaran els ritmes jamaicans clàssics, però segur que ens portarà més d'una agradable sorpresa per a un final de festa apoteosic.
El festival el complementarem amb un taller per als més menuts i un xicotet mercat de vinils.


- Quins son els projectes per la futur, micro obert per dir el que vulgueu?
En un futur voldriem tindre continuitat amb els nostres projectes actuals, com l'Art&xoc, fer un 2on cicle de vermuts, tornar a repetir la festa Rototom, perquè la veritat ens han deixat molt bones sensacions...i algo que no hem conseguit fer encara i q ens agradaria, és enjegar cicles de punxades periodiques de diferents estils a alguns locals del poble i fer algun acte no merament musical, encara que si sempre lligat a la musica negra, com presentació d'algun llibre, pel.licula...
Gràcies per l'oportunitat de donar a coneixer l'associaciò al teu blog i vos esperem a tots i totes al festival i als diferents actes que anem organitzant, una abraçada.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew