A la cabina de l'Allnighter... Xavi Trau (Especial Aplec d'Aplecs '17)

El Xavi Artigas vindrà des de Sant Boi de Llobregat fins Constantí per fer rodar alguns discos de la seva col.lecció, ell es un del grapat de selectors que plenaràn de música el vell Casino de Constantí durant més de dotze hores el pròxim dissabte 1 d'abril. El Xavi ha estat membre de diverses bandes musicals com ara Les Philippes, Mel, Le Petit Ramon o els TRAU la seva banda actual. 
  

- Quants anys portes mostrant la teva música al món? quina va ser la primera vegada i on?

Doncs crec que desde la meva adolescencia (d’això fa una colla d’anys) em sento que he ensenyat música al món. Entre els amics sempre hi havia una presió molt sana de veure qui comprava el millor disc, i amb aquesta actitud pujavem a Bcn a comprar. Després ens passavem les tardes senceres, i fins hi tot algunes nits, escoltan al que haviem comprat. Cada un tenia un cert temps per “xulejar” de les adquisicions davant dels altres. Crec que això es podrien considerar les primeres experiencies.


De totes maneres, si consideres una punxada com deu mana, amb dos plats i una sessió mínimament preparada, doncs podriem dir que va ser fa relativament poc……deu fer uns 7 o 8 anys a un local de Bcn (no recordó el nom) després d’un concert de bandes de música surf instrumental i garaje.

- Quin o quins formats de reproducció prefereixes a les tevés sessions?
Sempre vinil!!!! Sigui 45rpm o 33rpm, això més igual mentre hi hagi una bona cançó.

- Quin es l'estil principal a les tevés punxades? es l'únic o també t'introdueixes en altres terrenys?
No surto del que és la década dels seixanta, però no tinc cap estil concret ni favorit. A les meves sessions pot sonar des de soul, folk, psicodelia, garaje, beat, r n’ b, rock and roll, pop, northern soul, música francesa, modernisme aborigen…..bona música collons!!!

- Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys?
Complicat….però possiblement al Beat Cafè de Lleida. Vem punxar el bateria de Trau i jo al vermut, i a la nit concert de Trau al CafèTeatre. Va ser especial pel “doblete” i per compartir el dia i la nit amb la gent de NatrosSols….uns grandes!!!!!

- Una anecdotadurant una sessió que no oblidaràs mai, alguna petició extranya...?
Doncs la primera vegada que vaig punxar. Va ser una festa a un garito de Barcelona a on tocaben dues bandes de surf/garaje i després havia de punxar jo. Suposo que al ser la primera vegada que ho feia, que eren les tantes de la nit, i imagino que alguna cosa més; van acabar tots els vinils tirats per terra, rodejantme i jo intentan no trapitjar-los, fora de la funda…. No tenia temps de pensar la següent cançó, de preprar-la, no tenia temps de guardar els vinils. En resum, un desastre per els meus vinils, però m’ho vaig passar molt be. 

- Quines han estat les teves darreres adquisicions i que estas desitjant mostrar al món?
Doncs uns singles de soul de Etta James, Judy Street i Carla Thomas. Moltes ganes de que rodin aquests “hitets” a l’Aplec

Top five, 5 temes per a cada moment de la nit:
Per començar la festa... “Trouble” dels Music Machine
Per calfarl’ambient... “Action Woman” dels Litter
Per mantindre el foc viu... “Le responsable” de Jacques Dutronc
El colofó...“L’home dibuixat” del gran Sisa
L’acomiadament.... “Flowerman” dels Syn



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew