Entrevista a... Radio Rude


- Conteu-nos breument la història de la banda, que si no m'equivoque es prou recent, qui forma i d'on venen els membres Radio Rude?
Ràdio Rude naix en l'estiu de 2015 a l'Horta de València, com a projecte de reprendre els sons més antics de les arrels del Ska en els anys 60 de Jamaica, i de la segona ona més britànica en els carrers de l'antiga Anglaterra dels 70. Influenciats per referents com The Specials, Toots & The Maytals i Symarip, entre molts uns altres. Ràdio Rude som: Mario Garcia a la guitarra elèctrica i veu principal; Jordi Pastor als teclats, bandolina i acordió; Manu Rodenas al baix; Pau Març a la bateria, Tomàs Rubio al trombó; Iván Miño a la trompeta i Mariano Cortías al saxo alt i tenor i al clarinet.

- El compagineu amb algún altre projecte actualment?
Abans de conèixer-nos i ajuntar-nos tots, cadascun tenia i té el seu altre projecte, com les orquestres, la música del carrer, les big band i altres grups musicals. Però, per una d'aquelles hem coincidit en el camí, i ara tenim un altre projecte conjunt.

- Com descriurieu el so del grup dins el ventall de sons que conformen la música jamaicana?
Ara mateix, amb el nostre primer treball a les esquenes, no ho sabem encara. Podem definir-lo com un tot d’Ska. És a dir, vas a poder escoltar una gran varietat de xicotets vessants d'aquest estil de música, amb alguna pinzellada d'afegit propi del nostre grup i del que ha sigut nostra xicoteta evolució des que començarem. Encara ens queda molt de treball i de definició del grup, però a hores d'ara i per les noves cosetes que sonen al local d’assaig, anem cap al 2Tone.

- Parlem-ne de referents, quins artistes influèncien clarament el grup?
Clarament, com tu dius, podem trobar als tres primers grups que hem esmentat abans. Però trobem un altre gran ventall que, tot i que no siga una influència directa, ha sonat més d’un cop en Ràdio Rude. Ara com, Madness, Laurel Aitken, Los Granadians, The Selecter, Skalariak, Hugo Lobo, Rico, The Skatalites o Desmond Dekker. Hi ha infinits grups i cantants que d’alguna forma o altra han tingut la seua influència en el grup.

- Teniu material enregistrat o previsió d'enregistrar?
A dia de hui, i publicat fa menys de mig any, tenim el nostre primer treball, Vol.I. Una composició de 11 cançons on, com hem dit abans, podeu trobar una gran varietat de pinzellades d’Ska. 

- Com aneu de directes fins ara, amb quines bandes haveu compartit tables, en que es basa el vostre repertori us centreu amb els temes própis o coleu algún standard.
Ara mateix, ens trobem acabant de parlar i tancant concerts de cara a l’estiu. Durant aquests dos anys de vida amb el grup, hem tingut l’oportunitat de fer entre 20 i 30 concerts, que per la nostra banda estem satisfets. Treball per nosaltres mateixos, i no és fàcil en aquest món de la música si no en tens algú que et tire una mà. Hem tingut oportunitat de tocar amb bandes amigues com Novus Ordo, Xaveta, Los Whistles, Tito Pontet, Sva-Ters, The Dance Crashers o Bacora. En altres ocasions vam coincidir amb Roba Estesa, Kop, Funkiwis, Def Con Dos o Miquel del Roig. En els últims concerts, presentem el disc sencer com al repertori, però també tenim les nostres versions.

- Alguna cosa més qua afegir, próximes actuacions…
A poc a poc anirem anunciant les pròximes actuacions i el disc el podeu escoltar i descarregar gratuïtament al següent enllaç:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew