RHYTHM & BEACH-CASTELLÓ SCOOTER MEETING' 17 (Les bandes)

Per 5ª vegada Castelló acollirà el Rhythm & Beach, així doncs la próxima setmana la capital de La Plana es tornarà a amarar del millor sons i l'estètica més purament mod i sixtie, un weekender aquest que es va consolidant any rera any i que s'ha convertit en referent del amants de les escenes abans esmentades als territoris de parla catalana majoritàriament, tot i dir que poc a poc es va estenent a la resta de l'estat. Per segón any consecutiu el weekender es fusiona amb el Castelló Scooter Meeting organitzat pel Castelló Scooter Crew els quals aporten diverses activitats relacionades amb els scooters clàssics que fa del cap de setmana més atractiu si cap. Durant tot el weekender els assitents podran gaudir del millor soul, R&B i diversos ritmes jamaicans com ara l'ska o el reggae més primitiu reproduits en format vinil de la ma de diversos selecters,  també es podran sumar-se al ralli o simplemet fer una ullada als scooter clàssic concentrats i per supost gaudir de música en directe. A continuació ens centrem en donar-vos a coneixer les bandes encarregades en posar la música en directe, durant la setmana tractarem de desgranar  poc a poc l'agenda d'aquest esdeveniment.


Si l'any passat els organitzador apostaven pel soul i ska per al directe del dissabte nit, aquest any el portagonisme es per al mod revival i el power pop amb pinzellades de punk, del qual s'encarregaran de materialitzar els locals Arte Pop i la banda de Lukas Sherfey, els danesos The Movement, una banda molt energetica als seus directe i amb unes lletres carregades de missatge i contingut pólitic i social.


ARTE POP (Castelló, País Valencià)


Herois del mod revival local, els castellonencs ja havien participat en edicions anteriors, però possiblement sense el portagonisme que es mereix una banda formada amb tres músics de gran qualitat i vinculats a l'éscena mod castellonenca des dels seu inicis. Així doncs la banda formada per Paco Vila (guitarra i veus), Pere Safont (baix) i Joaquin Sanchís (bateria), serà l'encarregada d'obrir l'actuació del dissabte 23 a la sala Flamingos, antiga discoteca El Pirata del Hotel del Golf Platja en el Grau de Castelló. Arte pop va naixer ara fa 6 anys, els seus membres provenen de bandes tan conegudes dins l'escena mod com els lleonesos Los Flechazos o els castellonencs Los Buhos, encara que el seu curriculum és podria ampliar amb diverses col.laboracions i projectes com és el cas de Paco Vila qui ha treballat tocant el trombó en bandes com ara Bandits o la guitarra en Los Naufragos, la banda tribut a la mítica banda castellonenca Los Auténticos entre altres.

La banda de La Plana està últimant els detalls del que serà el seu quart treball d'estudi, un single amb els temes "Ringo Julian ( hey pop-arter )/Itchycoo Park" editat pel segell Hurrah! Music, anteriorment han lliurat "Un sueño, una generación" (Bellboy Records, 2012), l'EP "Puente de hierro" (Hurrah! Music, 2104 ), "Hacia adelante" (Alter Memories/Hurrah! Music, 2016 ). El seu so es purament mod revival molt en la linea dels mítics Jam o altres bandes representatives del gènere com ara The Chords, Secret Affair o Purple Hearts.

El primer concert d'Arte Pop va ser al febrer d'aquest 2012 l'Fnac de València presentant el Festival Sixties Rock Weekend de Castelló on actuarien dos mesos més tard, entre aquests dos concerts van tenir l'oportunitat de formar part del cartell del Festival Mockers Experience de València. Després van participar en el I Aplec Modernista del Sénia a Vinaròs, al I Aplec Modernista del Camp de Morvedre, al Festival Festiart de Pedreguer i al Teatre Municipal de Benicàssim dins el cicle de concerts Benicàssim Pop, recollint bones crítiques. També han participat en les dues primeres edicions del Festival Rhythm & Beach Mod and 60's Weekend de Castelló, en el Mod Summer Party d'Alacant, al Bestialc de l'Alcora compartint cartell amb grups com Sex Museum, Mambo Jambo o Excitements.

També han participat en dos volums del recopilatori Benicassim.pop al programa Disc Gran de Juliol Ruiz així com en el Soterrani de Radio3 i en moltes altres emissores lliures en tot l'estat espanyol.
Al novembre de 2013 van estar fent de teloners de Secret Affair al festival Time for Action de Madrid compartint cartell amb altres grups com The Moment o Els Trets, sent aquest un dels seus concerts més recordats.
Entre els seus molts concerts en directe van participar al febrer de 2014 van participar en un concert a la sala Four Seasons de Castelló costat de la banda de Street Punk Barcelonina Penny Cocks. A l'abril van tornar al Mockers Experience de València al costat de Zombie Valentines, Marcos Sendarrubias i Udol atòmic. També han actuat en diverses ocasions en locals de Benicàssim que donen suport a la música en directe com El Corb o el Jinete Palido etc.


THE MOVEMENT (Copenhage, Dinamarca)



Nascuts l'any 2002 de la ma de Lukas Sherfey, aquest trio danés començà practicant un R&R energetic i accelerat molt proper al Punk Rock, malgrat l'estetica Mod de la banda, les seves influències musicals son evidents, per una banda trobem l'elegancia musical i estetica de The Jam amb la rabia de The Clash, en quant a les lletres podem dir que van en la mateixa linea que els seus referents, missatge d'esquerres i compromis ferm amb la classe treballadora, difonent i mencionant constatntment, els pensaments de figures com Karl marx, Rosa Luxemburg, Fidel Castro...

Al 2003 llançen el seu primer EP Hard Mod Internacionalist amb els temes "Control your temper", "No jobs" i "Still an echo", avançament del que seria el seu primer LP Move! i que voria la llum aquell mateix any de la ma de Destiny Records, un disc de punk rock energetic, amb pinzellades de l'ska més frenetic.
Al 2005 veu la llum el segon treball del grup, "Revolutionary Simpathies", un disc més relaxat, on es fa palesa l'evolució musical de la banda, acostant-se més als grups de mod revival de finals dels 70 i principi dels 80 que no pas al Punk Rock, deixant així de banda els riffs d'ska ultra accelerat que es trobaven a Move!

Dos anys després The Movement donava el seu últim concert abans de prendre un descans com a banda, moment que aprofita Lukas Sherfey, per encetar un projecte en solitari, primer rodant pels escenaris amb un show en acustic, i després per presentar el seu primer treball en solitari Soul Vacation (2008), un disc de pop-soul en la linea de bandes com The Truth o els mateixos Style Council de Mr Paul Weller.
Al 2010 la banda torna a la carrega amb canvis en la seva formació, però, com sempre amb Lukas Sherfey al capdavant, ja en 2011 editen l'EP "Still Living Dream", amb 4 temes i en la linea de "Revolutionary Simphaties", es a dir pur mod revival.

Així arrivem fins al 2012, moment en que la banda lliura el seu tercer treball Fools like you, que que els va portar per les nostres terres dins la seva gira de presentació, continuant en la mateixa linea musical i difonent la seva simpatia revolucionaria.
A hores d'ara és troben inmersos en una gira europea en la que han inclós una aturada a Catalunya el 24 de setembre al Centre Cívic La Fonteta a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) i el dia d'avanç 23 de setembre al Rhythm & Beach Mod and Sixties Weekender com a unica data al País Valencià.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew