Entrevista a... Corcs (Especial Aplec Modernista de Ponent '17)

Dijous vinent, dia 26 d'octubre, tindrà lloc la 7ª edició de l'Aplec Modernista de Ponent, sense dubte un dels més consolidats i més atractius dels que es venent realitzant arreu dels teritoris de parla catalana, el format continua sent el mateix tres dies amb xicotetes activitats. A continuació us presentem i donem a coneixer la banda encarregada de posar la música en directe el divendres dia 27 i us mostrem el cartell on podeu consultar les activitats que conformen l'edició d'enguany  de l'Aplec Modernista a la ciutat de Lleida (Segrià).



- Conteu-nos breument la història de la banda, qui la forma i d'on vénen els membres, residència del grup, altres bandes on heu participat etc?
Som dos músics exiliats per la crisi que quan vam tornar ens vam trobar que havíem perdut la majoria dels contactes. Si ja no érem ningú abans de marxar, tornes 5 anys més tard i et trobes que estàs completament fora de l'escena. Els músics que estan als escenaris ja no són els mateixos i ja no et demanen de tocar, de gravar i fer col.laboracions... un amic comú ens va posar en contacte, vam fer un primer assaig i vam veure clar que havíem de tirar-ho endavant. El Victor és del Penedès i el Joan del Vallès, i ens hem anat turnant els llocs dels assajos.


-Participeu en altres projectes a banda del Corcs?

El Joan té un quartet de versions de Booker T que es diu Fòsfor, també participa a Thorpedians i abans a altres bandes o treballs que es poden consultar a la web.
Victor participa o ha participat a les bandes The DIN, Kate in the kettle i Carpus trio que també es poden escoltar algunes mostres a la mateixa web.

- A què es deu aquest nom per al duet, d'on sorgeix?
Teniem un concert, només podia el bateria i l'organista i el Joan va decidir treure's els temes amb orgue (fer el baix amb el peu i l'acompanyament) i ens hi vam llancar fent un duet entre el Soulbrevals i l'Ermengol Mayol. El comentari era "això sona a fusta" i li vam dir Corcs. Llavors buscant continuitat al grup, vam decidir fer-ho amb un bateria que no tingui l'agenda tant plena!!!


- En quins estils podriem dir es mou el so de la banda? Parlem de referents, quins artistes influèncien clarament el grup?

Drum & Organ es la millor manera de definir el so del grup. Sense parlar de Hammond perquè tot i tocar estils molt associats a la marca, no oblidem que anem amb un Alton, la versió Made in Catalunya de l'instrument. I el dia que peti, petarà i anirem amb un altre. (Esperem que no peti a dalt d'un escenari) Versionem temes de soul, r&b, groove dels 60 i 70 però també fem reggae, ska i fins i tot algun tema amb uns aires drum&bass peró estem obrint-nos a altres estils i començant a assajar alguns temes cantats. L'important i el més característic del grup no són els estils, ni que intentem fer un virtuosisme a lo Jimmy Smith. Toquem coses fàcils però les fem caminar molt. Ningú negarà que Jackie Mittoo toca coses facilones, però que tot plegat camina que costa d'imaginar que sigui tot analògic, en canvi als seus discos, Booker T juga molt amb els timbres de l'orgue, en canvi tenen un caminar menys precís.

- De què es composa el vostre directe versions, temes de propis?
De moment, el nostre directe, està composat principalment per versions de soul (get ready, hold on), r&b (green onions i altres temes de booker t), un groove hammonero propi, una versió de Jackie Mittoo que drumandbasseja... però bueno... no podem desvelar-ho tot...

- Teniu enregistrat algún treball d'estudi o teniu pensat enregistrar en breu?
Volíem gravar un disc de versions però hem trobat que no cal. Preferim esperar a enllestir els temes propis i cantats, i fer un disc amb més caracter. Tenim un videoclip que presentarem aquesta setmana amb el tema propi Pere Meets The Llop inspirat en un trumfo de Jimmy Smith i una web que és corcsdo.com que està quasi enllestida.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew