A la cabina de l'Allnighter... HELENA HOLIDAY (Barcelona)


- Quants anys portes mostrant la teva música al món? quina va ser la primera vegada i on?
Tot i que el temps passa ràpid, miro enrere i tampoc fa tant que vaig començar a col·leccionar música i a compartir-la. Tot es remunta 3 anys enrere al barri de Gràcia, al Bella Bèstia, un bar on des de l'inici, el Xavi, bàrman i propietari, ens ha fet sentir com a casa. A partir d'aleshores, he tingut el plaer de punxar a diverses sales, i quasi sempre al costat de la meva parella, qui m'acompanya i recolza a tota batalla, i fins fa ja gairebé un any que juntament amb dos amics més hem creat el Foot Stompin', un club al barri de les Corts, al newunderground, amb festes mensuals a les que convidem a diferents 'punxaires'.

- Quin o quins formats de reproducció prefereixes a les teves sessions?
El vinil sense dubte, per la seva màgia, història i per tot el que l'envolta. Tant amb LP's com en singles. 

- Quin es l'estil principal a les teves punxades? es l'únic o també t'introdueixes en altres terrenys?
Amb el temps el soul m'ha acabat atrapant, sobretot midtempos i subgèneres com el northernsoul o el popcorn. Però sincerament als inicis, he d'admetre que per desconeixença si que barrejava tot tipus d'estils sense pensar-hi. Depenent de la sala o el públic, busco uns ritmes o uns altres, però no puc considerarme una purista, potser més per ignorància que per voluntat, però mai oblido que l'important és gaudir. 

- Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys?
Tot i que em costa destacar alguna experiència, recordo amb molt de carinyo sobretot dues punxades. Una a Porto, juntament amb el Paco Donald, ja que en trobar-nos en terrenys desconeguts, i malgrat diversos imprevistos abans de la punxada (faltava 1 hora per començar i estàvem sense agulles) la rebuda, el tracte, l'ambient, el local i la nit en general van ser immillorables, acabant a portes tancades, allargant casi 3 hores més la sessió. I l'altre a Tarragona, l'abril de l'any passat, on el Xavi Pallarès va engendrar la Wigan'tonada, una festa alldayer dedicades al Northern Soul. A un local preciós i boníssima gent, va ser màgic. 

- Una anecdota durant una sessió que no oblidaràs mai, alguna petició extranya...?
A nivell anecdòtic, ja que afortunadament no em passa sovint, però si que ho he sentit varies vegades: ah, que tu també punxes?. 

- Quines han estat les teves últimes adquisicions i que estas desitjant mostrar al món?
Una de les últimes ha estate "The snake" de Isley brothers, i "Nothing but a heartache" de The Flirtations. 

-Top five, 5 temes per a cada moment de la nit:
Avui per avui, el meu top 5 podria ser: 
Per començar la festa... Per començar la nit escolliria "The Snake " de Maximilian (London).
Per calfar l’ambient... Per calfar una que pense necessària a la meva maleta, "Walk on boy" de the belmonts (sabina). 
Per mantindre el foc viu... Per mantenir la flama segurament tiraria de "What's that" de Jimmy McCracklin (allcity twist).
El colofó... de colofó "Got to have more love" de the Sweet (Smash).
L’acomiadament... i a mode d'acomiadament...segurament després de repassar els discos un cop i un altre indecisa, qui sap què podria sonar. 

"Gràcies Core per a dedicar un espai en el teu blog, molt necessari en format d'entrevista i ajudar així a que ens coneguem tots una miqueta més. " Helena Holiday.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew