Entrevista a... LAS INFRARROJAS (Especial Sant Antoni Pop Festtival, Betxí 20/01/18)


- Conteu-nos breument la història de la banda, que intuisc és prou recent, qui forma i d'on venen els membres de La Infrarrojas? 
Las Infrarrojas sorgeixen de Las Sultana i de Los bastardos. Al principi, ens vam ajuntar les xicones aquest any passat amb la idea de muntar una banda, així que ens vam posar a assajar, composar i vore que podia eixir d'ací. No va ser gens meditat, sinó que a poc a poc anaven eixint temes, i alhora ens anàvem definint. Als mesos es va unir Lucas, el bateria, a la banda, i en aquest moment va ser quan vam decidir que volíem gravar alguna cosa i eixir a tocar. Al final la banda és una mena de salvavides per a nosaltres, ens rescata quan la feina ens ofega o quan estem fotudes i  per qualsevol moguda.

- A què es deu aquest nom, el qual intuisc no és fruit de la casualitat. 
Efectivament! Ens va costar molt trobar un nom que ens agradés a totes, fins que a Julia, cantant i guitarra, se li va acorre la moguda de Las Infrarrojas, mentre baixava el fem per l'ascensor. "Infra" és un adjectiu bastant comú en la terreta que significa "loser" o "bajonero". Per exemple: "avui no isc, estic molt infra", o també "passa d'aquest tio, que és un infra" jajajaja. I el de "rojas" ve pel que us imagineu, ens mola molt el rojerío revolucionari. Com que som igual de roges que de infras, el terme ens definia prou bé.

- Compagineu la banda amb algún altre projecte actualment, punxades, altres bandes? 
Lucas, el bateria, compagina Las Infrarrojas amb bandes com 4 Pintas o Los Bastardos, així que va molt a tope. Les demés, ara mateix, estem centrades en la banda.
D'altra banda, hi ha les punxades, així que de tant en tant algun@ de nosaltres està posant discos en algun garito o festa.
Últimament li estem donant molt al infravideo, el mateix vam gravar a la fira que en un descampat, gairebé tots els escenaris ens valen. Això si, sempre que acompanye un bon playback, estilisme i coreografia.

- Com definirieu el so de la banda? 
Ens agrada el Rock and roll en sentit ampli, és a dir, realment gairebé tots els seus subgèneres. Però si hem de definir-nos concretant una mica més, potser sonem a una barreja simple de pop, girl group, amb estructures més punk, power pop o garatge segons la cançó, però totes amb un matís cru i un so net, els pedals en 'emboliquen , jaja. Ah! i tot regat de molta consigna roja.

- Parlem de referents, qui son els noms propis que influèncien a Las Infrarrojas en l'ambit musical?
Pel que fa a referències, les bandes de noies de finals delos 50 i principis dels 60 com The Crystals, The Shangri-les, The Ronettes, Pleasure Seekers, dels 70 com Joan Jett, dels 80 ens flipen the go-gos i Bangles, també les garageras the Brood, The Pandoras. Anem bé de volum de referents comuns, perquè realment cadascuna de les infraroges té una debilitat diferent.

- I en el polític? 
Totes som obertament comunistes, així doncs els nostres referents polítics són molt obvis, encara que per al sistema en què vivim són molt incorrectes, és possible que deixem de molar, però toca sincerar. Els més adorats i inspiradors de la nostra lluita diària són Lenin, Fidel i Hugo Chávez.

- Hem escoltat al vostre bandcamp alguns temes que haveu enregistrat, conteu-nos un poc, els vorem en format físic, com ha estat la gravació, estudi, productor… 
Sí, els 4 temes que hem penjat a Bandcamp els vam gravar a finals del 2017 en l'estudi Monophonic d'Alacant amb Bola, el nostre super enginyer musical, i la nostra idea és treure aquest any un 7 polzades amb aquestes quatre cançons. De fet, el disseny de la portada ja està en mans del gran artista Adrián Bago, gran amic i millor comunista. Ens encanta aprofitar-nos del talent local.

- Quines son els proposits de la banda per aquest 2018? 
Estem tancant bolos per a aquests primers mesos de l'any, així que pinta molt bé la cosa. De moment tots els festis i concerts que hem tingut, i que tindrem en breu, són mogudes que ens flipen, muntades per penya molt maca, sense tonteries, i que ens tracten de puta mare. La idea és passar-ho molt bé, i a sobre tenim la sort de fer-ho al costat de bandes i en cartells que són una passada, com el d'aquest cap de setmana al Sant Antoni Pop festival, o el del 26 d'aquest mateix mes a Alacant, on ens ajuntarem Rober Perdut, The Government i Las Infrarrojas.
Ens mola molt la idea de poder tocar amb bandes a la seva ciutat, i després poder muntar mogudes en la nostra, aquest tipus de vincles que es creen. A més, sempre tens l'oportunitat de trobar-te amb col·legues.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew