OVEJAS NEGRAX RADIO des de Pinto (Madrid)


- Comencem amb una xicoteta de presentació i repàs a la història del programa, conteu-nos on neix, qui és el conductor o conductors i quan s'emet.
El programa neix el 4 de setembre de 2016 i neix en primer lloc per l'amor que sento per aquest mitjà (la ràdio) i com no per la meva passió per la música. Al assabentar-me de que en el meu poble hi havia una ràdio comunitària, decidisc plantejar-me el realitzar un programa de música negra, d'ací el nom "Ovejas Negrax" afegint-li la x en homenatge a Malcom X. El programa es realitza en ràdio XATA Pinto i es pot escoltar en directe els diumenges a les 18h. a través de www.radioxata.org, després també és possible escoltar el podscast en ivoox i tenim la sort de col·laborar i emtre de nou per ràdio rototom a www.radiorototom.com i el seu canal de soundclound. El programa ho realitze només per el momen jo (Julio Gómez), però sempre hi ha col·laboradors que m'ajuden amb informació.

- Com és la ràdio des d'on emeteu, una ràdio lliure, local, online...
Ràdio XATA Pinto és una ràdio comunitària, amb 3 anys de vida, que de moment emet online a través de www.radioxata.org ens encantaria poder fer-ho en FM però per ara ens queda molt lluny, però tot anirà bé. La ràdio emet des de Trilce un centre social on hi ha més associacions amb les quals convivim i col·laborem com per exemple l'associació desemparada de Pinto, ecologistes en acció, Malala, PAH Pinto i un llarg etc ...

- Teniu experiència prèvia a l'actual programa?
Ja fa uns anys uns 8 o així va realitzar un programa amb un bon amic a Ràdio E.L.A. (emissora lliure i auto gestionada de Madrid) el programa es va anomenar el "Ritmo dominguero" i era un programa més gamberro on es podia escoltar punk, hardcore, soul, reggae o rumba era una bojeria però molava molt. Ho vaig haver de deixar per motius personals, però ja hem tornat a les andades.

- Participeu en alguna altra activitat musical ja siga lligada a la ràdio o independent, clubs, bandes, com a promotors?
A part de la ràdio quan tinc oportunitat m'agrada fer sessions amb els meus vinils. Ara recentment acabem de començar un nou projecte al costat del meu gran "germà" Juan Moontystomper del blog de la Moonstomper Fever, es tracta de fer sessions conjuntes barrejant temes més antics amb bandes més actuals però que respecten el so clàssic del ska, rocksteady i Early Reggae. Al duet l'hem anomenat J.J. Double System i la veritat que per ara va tingut una bona acollida i que seguisca així.

- Tot i que intuim per on va la cosa, expliqueu-nos quins estils sonen al programa?
Al principi el programa sonava una gran varietat d'estils funk, rap, soul però al final la cabra tira per a la muntanya i el que més sona és el que més m'agrada que és l'ska, rocksteady i Early Reggae, però tampoc vull deixar de banda el soul que m'agrada molt, però sí que és cert que quan faig una cosa més relacionada amb aquest estil m'agrada portar algun convidat que controle més del gènere com ho va fer soulette amb el especial de motown etc.

- Quina banda o bandes del panorama actual trobeu més interessants?
Buaah ja que crec que hi ha a muntó de bandes, crec avui en dia a l'estat tenim bandes collonudes,  vegades ens tornem bojos rebuscant en altres bandes i no ens adonem del que tenim al costat bandes com Mango Wood, Hypocondriacs, Uphitters , Oldians, Soweto, Skarreraan, Sustraian Revue, Radio Rude i moltes més, les quals demane perdó per no mencionar. També crec que tots els segells que estan treballant avui dia són vitals en aquest aspecte, per això, permeten-me que es nomeni alguns com Respect Records, Pantx Records, Daddy Rude Records, Sustraians, El Paso, Liquidator, etc perquè gràcies a ells, que són els que aposten per les bandes, fan que tenim una escena tan interessant i de tant nivell com la que hi ha ara mateiza, al menys aquest és el meu punt de vista.

- Quin és el format i durada del programa?
El programa dte una durada d'un hora, de 18 a 19h els diumenges i encara que no té seccions, tracte variar-lo totes les setmanes, algunes amb coses que van sorgint noves i dates de concerts, altres setmanes de monogràfics (dedicats a segells, artistes, temes específics, gèneres, etc ...), també entrevistes a grups, segells, blogs de l'escena (ja sabeu qui serà el proper bloc no? jejejeje) fanzines, etc, tot relacionat amb aquest "món" i també sol venir alguna persona amb els seus discos posar els seus temes favorits i explicar-nos-hi alguna cosa sobre ells. Ara anem a intentar fer una vegada al mes o cada 2 mesos  sessions ja siguen de selectors o grups que venguen a tocar un directe, cada vegada estic més a prop d'aquest projecte que m'ilusiona bastant.

- Com feu sonar els temes, aprofiteu les noves tecnologies o preferiu mantenir-vos fidels al format original?
La veritat que em encantaria poder dir que el programa suena 100x100 vinil però no és així, intentar posar el màxim possible en aquest format però l'economia és la que és i un arriba fins on arriba. A més, crec que hi ha bandes que ixen noves que sonen collonudes i que potser no tenen mitjans o economia per llançar la seva música en vinil i això no significa que no hagen de sonar. El que si tracte, és quan faig un programa monogràfic fer-lo 100x100 amb vinil com per exemple els últims un dels temes de reggae western o més recentment un que he fet amb grups de l'estat realitzant versions, etc

- Top 5 de temas imprescindibles:
The Skatalites - Guns of Navarone
Jimmy Cliff - Wonderful worl
Hot Rod All Stars -  Skinhead no fear
Pionners: Long shot kick de bucket
Barbara Jones: Walk through this world

Moltes gràcies pel teu interès i difusió en el nostre treball, però molt més agraït pel teu treball perquè no ho vaig a negar que gràcies a llegir fanzines, llibres o blocs com el teu son els que mantenen viva l'escena amb els seus articles, entrevistes o simplement compartint material d'altres mitjans, ens ajuda a aprendre molt més i fer programes amb informació més precisa. Així així ..., només puc dir gràcies i ... LlARGA VIDA ALLNIGTHER'S !!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew